MUZICĂ DE PROMENADĂ, ÎN FIECARE JOI ÎN PARCUL ALEI

MUZICĂ DE PROMENADĂ, ÎN FIECARE JOI ÎN PARCUL ALEI

Stagiunea concertelor în foişorul din Parcul Alei susţinute de Orchestra de suflători “Valahia” aparţinând Centrului Cultural Local “Ion Vinea”, a debutat de pe 20 iunie 2015 . Artiştii instrumentişti conduşi de dirijorul Virgil Peţanca le oferă giurgiuvenilor, în fiecare seară de joi, începând cu ora 19.00, seri muzicale în cel mai vechi parc din Giurgiu.
A devenit o tradiţie pentru de Orchestra de suflători “Valahia” să încânte giurgiuvenii ieşiţi în parc cu un program bine stabilit pe gustul tuturor iubitorilor de muzică. Din repertoriul orchestrei nu lipseşte muzica de promenadă: marşul, polka, valsul, muzica uşoară, popular chiar, dar şi arii celebre de muzică clasică ce vor încâtanta giurgiuvenii spectatori timp de 1 oră şi jumătate. Orchestra de suflători “Valahia” este una dintre cele mai apreciate din ţară, având în componenţă toate familiile de instrumente impuse de o astfel de structură. Prin susţinerea acestor concerte în aer liber, se doreşte reînvierea unei vechi tradiţii locale.
Artiştii instrumentişti se pregătesc în această perioadă intens, deoarece vor participa la două evenimente importante de gen, la Galaţi (8-10 august) şi la Piteşti (29-31 august).

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul COMUNICAT DE PRESĂ DE LA POLIȚIA LOCALĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.